Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ревизира групата на тима за участието на Световното клубно първенство в Катар.

Преди 10 дни наставникът беше съставил списък от 23 имена, но сега е взел решение да съкрати групата до 20. За Близкия изток не пътува получилият контузия Деян Ловрен и младоците Харви Елиът и Райън Брюстър, след като те бяха част от първоначалните планове на германеца.

Добрата вест за феновете е, че Жоржиньо Вайналдум е добре и ще лети за Катар. Вчера той получи контузия по време на двубоя с Уотфорд, но тя не е сериозна. Тимът отлетя тази сутрин.

В Доха мърсисайдци ще изиграят два мача на 18 и 21 декември. Както е известно, ден преди първата среща - на 17 декември, Ливърпул трябва да излезе срещу Астън Вила в четвъртфинал за Купата на Лигата в Англия. Беше взето решение “червените” да заложат на два различни състава, като този в Англия ще бъде воден от един от асистентите на Клоп.

На 18 декември Ливърпул излиза срещу Монтерей в единия полуфинал. В другия съперници са Фламенго и Ал-Хилал. При победа или загуба европейците ще играят или финала, или в двубоя за 3/4-о място, като и двете срещи са насрочени за 21 декември.

Групата на Ливърпул:

Вратари: Алисон, Адриан, Лонърган
 
Защитници: Ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Александър-Арнолд, Уилямс
 
Халфове и нападатели: Вайналдум, Джоунс, Милнър, Кейта, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Лалана, Шакири, Ориги, Фирмино, Мане, Салах