Капитанът Джордан Хендерсън остана доволен от желанието за победа от страна на играчите на Ливърпул и добави, че те никога не се отказват - в нито един момент, в нито един мач. Мърсисайдците спечелиха световната клубна купа, имат възможността да спечелят още три трофея до края на сезона и халфът е сигурен, че ще преследват абсолютно всички.

Ливърпул победи Фламенго с 1:0 във финала за световната купа. "Това е супер. Доволен съм, че дойдохме тук, показахме желание да спечелим трофея и в крайна сметка го направихме. Изиграхме два трудни мача с продължения, но момчетата не се отказаха в нито един момент и показаха манталитет на победители.

"И в този мач имахме някои много добри положения за по-ранен гол, но не се отказахме, когато не успявахме да вкараме. Доволен съм и от това, и че запазихме празна мрежа", каза той.

Ливърпул спечели Шампионската лига през миналия сезон, след това вдигна суперкупата на Европа и в крайна сметка стана световен клубен шампион. "Червените" имат преднина от 11 точки на върха в класирането на Висшата лига и нямат намерение да спират преследването на трофеи до края на сезона.

"Още от лятото се хвърлихме в битка за всички възможни купи. Не сме спирали, гладни сме за успехи и трябва да продължим да правим същото. Длъжни сме, защото през седмицата ни предстои тежък мач, а след това програмата става наистина много сгъстена. Фокусът ни вече пада върху Лестър", добави Хендерсън.