Ливърпул приключи годината с победа, след като надигра изключително трудно у дома Уулвърхемптън с 1:0. Садио Мане вкара единственото попадение в 42-та минута, но гостите имаха няколко изгодни възможности. Включително отменен гол на Педро Нето в края на първата част. 

Така Ливърпул продължи с шампионския график и завърши годината с 18 победи от 19 мача и без загуба, като събра актив от 55 точки. Тимът на Юрген Клоп освен това е повече от перфектен на “Анфийлд” - 10 победи от 10 мача. Лестър е на второто място в класирането с 42, а Манчестър Сити е с 39, но в момента играе у дома срещу Шефилд Юнайтед. 

“Червените” започнаха силно срещата, на много високи обороти и още в четвъртата минута хубаво центриране на Александър-Арнолд намери Салах, който стреля над вратата. Малко след това египтянинът пробва отново късмета си, но отново не успя. 

Уулвс погледна по-сериозно към вратата на Ливърпул в следващите минути, което пък откри пространства за бързите нападатели на домакините. При една от контраатаките Мане отклони с глава към Салах, който стреля от воле, но право в ръцете на Патрисио. 

Така се стигна до заключителните минути на първото полувреме, които бяха особено драматични. В 42-та минута Върдил ван Дайк хвърли 40-метро пас към Адам Лалана, който свали към Мане и сенегалецът с лекота реализира за 1:0. Радостта на “червените” се позабави, тъй като главният рефер провери попадението с ВАР, но в крайна сметка то бе зачетено. 

В добавеното време Уулвс също вкара. Моутиньо намери на скорост Джони, който подаде към Педро Нето, а той вкара хладнокръвно. Тук обаче отново имаше намеса на ВАР и отново бе в полза на Ливърпул - отменен гол, тъй като Джони бе в засада по време на подаването. 

След почивката Ливърпул играеше много стабилно в защита, въпреки че гостите опитваха с всички сили да вкарат поне изравнителен гол. Една от малкото грешки на Ван Дайк бе поправена от Алисон, който спаси силен удар на Жота.

Заключителните минути на мача преминаха пред вратата на Ливърпул, като гостите сътвориха поне три изгодни положения за гол. Сайс стреля много мощно над вратата от границата на наказателното поле, а малко след това същото стори и Моутиньо. В добавеното време пък коварен изстрел на Траоре бе блокиран и топката излезе в ъглов удар. В крайна сметка Ливърпул устиска крехкия си аванс и продължи по шампионския график. 

Ливърпул - Уулвърхемптън 1:0

1:0 Садио Мане 42’

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Лалана (67 - Кейта), Хендерсън, Вайналдум (86 - Милнър), Салах, Мане, Фирмино (86 - Ориги)

Уулвърхемптън: Патрисио, Дендонкер (58 - Траоре), Коуди, Бенет, Килман, Невеш (58 - Саис), Моутиньо, Джони, Нето, Винагре, Жота (72 - Хименес)