Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер разкри за близкото си приятелство с нападателя Роберто Фирмино. Двамата сънародници са сред най-важните играчи във формацията на Юрген Клоп и вършат перфектно своята работа.

"Прекрасно е да играеш в един отбор с Боби. Вече го познавах от националния отбор на Бразилия, той беше част от Селесао преди мен и правеше впечатление", заяви Алисон, цитиран в официалната страница на европейския шампион в интернет.

"След това станахме съотборници в националния отбор и започнахме да прекарваме все повече време заедно по време на лагерите, наблягайки на игрите и подготовката за мачовете."

"Преди да дойда в Ливърпул получих възможността за този трансфер, но със сигурност той имаше голямо значение за моя избор. Говореше много хубави неща за клуба и когато дойдох тук, думите му се потвърдиха."

"Станахме семейни приятели и това е страхотно. Той е момче като мен, много е скромен и е още по-срамежлив от мен. За мен е чест. Думата "чест" описва най-добре нашите взаимоотношения. За мен е чест да играя в един отбор с него", добави Алисон.