Бившият нападател на Челси и Нюкасъл Демба Ба смята, че Садио Мане е заслужавал Златната топка повече от суперзвездата на Барселона Лионел Меси.

Футболист №1 на Африка за 2019 година обаче завърши едва четвърти, като пред него се наредиха също така третият Кристиано Роналдо и съотборникът му Върджил ван Дайк.

"Тези дни си говорим толкова много за статистика и аз вярвам, че Мане имаше индивидуалните и колективните показатели, за да спечели Златната топка", коментира Демба Ба пред The Independent.

"Моето мнение, че ако заменим показателите им, Меси щеше да спечели Златната топка и със статистиката на Мане. Садио спечели Шампионската лига, Суперкупата на Европа, направи невероятен сезон и стана голмайстор във Висшата лига, това е лудост! Нещо повече - той имаше важна роля във всички мачове. И не мога да повярвам, че не спечели Златната топка."

"Говоря за това с много футболисти и те казват "Меси е по-добър". Разбира се, всеки знае това. Дори Садио да ми каже, че е по-добър от Меси, аз ще му ударя шамар и ще му отговоря да се успокои. Но за мен той имаше по-добра година", добави Демба Ба.