Централният бранител на Ливърпул Върджил ван Дайк даде да се разбере, че не отдава голямо значение на космическата преднина от 16 точки във Висшата лига пред шампиона Манчестър Сити, който за капак има и мач повече от европейския първенец.

"Колко момчета трябва да интервюирате от нашия отбор?! Мисля, че всички ние ви даваме един и същ отговор. Всеки може да мисли или говори каквото си иска, но ние в Ливърпул сме наясно, че нашата преднина няма значение в момента", коментира ван Дайк.

"Не отричаме, че сме в добра позиция, но в момента авансът ни наистина не значи нищо. Важното е къде си в края на сезона. И се надявам, че тази преднина ще има значение в края на кампанията."

"Всеки участва в това. Имаме фантастичен вратар, бековете си вършат работата, халфовете и нападателите също. Това е колективна работа. Аз като защитникът съм много доволен от "сухите мрежи", защото те увеличават шансовете ти да печелиш. Чувството е добро. Всеки от нас дава всичко от себе си за другия."

"Сега ни предстои мач с Уулвс, който ще бъде голям тест. Изпитвам голямо уважение към тях, защото са добър отбор с фантастичен мениджър. Срещу тях винаги е трудно и ние трябва да сме готови за тежък мач", допълни ван Дайк.