Уулвърхемптън - Ливърпул, двубой от 24-ия кръг на английската Висша лига. Стадион "Молиню стейдиъм" 22.00 часа българско време.


Вероятни състави: 

Уулвърхемптън: Патрисио, Коуди, Дендонкер, Саис, Моутиньо, Невеш, Дохърти, Джони, Нето, Траоре, Хименес
Контузен: Винагре
Под въпрос: Боли, Жота

Ливърпул: Алисон, ван Дайк, Гомес, Александър-Арнолд, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Фабиньо, Салах, Мане, Фирмино
Контузени: Клайн, Милнър, Кейта, Шакири
Под въпрос: Ловрен


Прогноза на Gol.bg:

Безапелационният лидер във Висшата лига Ливърпул записва фантастичен сезон, ставайки първият отбор в петте водещи първенства на Европа, който печели 64 точки в първите си 22 шампионатни мача.

Мърсисайдци имат 13 поредни победи в първенството и крачат към първа титла от 1990 година насам, но днес пред тях е едно от най-сериозните препятствия по пътя към "Светия граал".

"Вълците" са във форма и загубиха само два от последните си 19 домакински мача в във Висшата лига. В края на 2019 година те спънаха шампиона Манчестър Сити и го обърнаха за успеха с 3:2, правейки огромна услуга на Ливърпул.

Днес обаче Уулвс може да препъне и "червените", връщайки Сити в борбата за титлата. Ливърпул води с цели 13 точки на "гражданите" и има два мача по-малко, затова ако момчетата на Юрген Клоп спечелят и днес, те ще направят много сериозна крачка към мечтаната титла.

Европейският и световен клубен шампион загуби два от последните пет сблъсъка с Ууулвс, но въпросните поражения дойдоха в турнира за ФА Къп. За първенство ситуацията е различна.

Точно след победата над Сити момчетата на Нуно Еспирито Санто гостуваха на Ливърпул и загубиха минимално с 0:1 в доста здрав сблъсък, което дава надежда на домакините, че те ще взривят нова бомба този сезон.

Мотивацията пред тях е огромна, тъй като Ливърпул е в серия от 7 "сухи мрежи" и в последните си 31 шампионатни мача спечели умопомрачителните 91 от 93 възможни точки.

Очакваме равностоен двубой и здрава битка за всяка педя терен. Ако има отбор, който може да сложи прът в колелото на Ливърпул в момента, това са точно смелите и хищни за победи "вълци". Ще потърсим частичната изненада и затова залагаме на равенство.


Резултат: Уулвърхемптън - Ливърпул 2:2