Ливърпул се измъчи, но надви Норич с 1:0 като гост, за да спечели 17-ата си поредна победа във Висшата лига. 

Садио Мане се завърна от контузия и влезе от пейката, за да осигури триумфа на Червените, които срещнаха доста трудности и преживяха някои неприятни моменти преди все пак да запишат очакван триумф. 

Със 76 те точки вече водят с 25 пред Манчестър Сити преди домакинството на Гражданите срещу Уест Хям в сряда и титлата е само въпрос на време.  


За Ливърпул Садио Мане и Джеймс Милнър се завърнаха в групата, но стартираха на пейката. Единствената промяна за Червените беше Наби Кейта вместо Фабиньо. За домакините нямаше промяна от предишния двубой. 

Александър-Арнолд стреля за Ливърпул още 12 секунди след началото, но доста неточно. Вятърът и условията като цяло бяха доста трудни. Очаквано хората на Юрген Клоп взеха инициативата, но имаха трудности при създаването на чисти положения срещу организирания и подреден в близост до вратата си тим на домакините. 

Окслейд-Чембърлейн все пак стреля точно, но без да затрудни Тим Крул. В 11-ата минута Хендерсън даде отличен пас на Фирмино в наказателното поле, бразилецът от трудна позиция докосна топката и бе на път да стреля с обръщане от въздуха, но в точния момент защитник се намеси.
 
На лидера липсваше качество в атака, а високите топки определено не бяха добро решение при силния вятър. В 22-ата минута Салах получи от Кейта и стреля, но ударът бе блокиран, а след това топката изчистена. Домакините пък трябваше да направят принудителна смяна, след като Сам Байръм получи травма в бедрото. 
 
В 35-ата минута обаче, Норич трябваше да води. Прехвърлящо подаване зад защитата бе овладяно от Ръп, който бе на чиста позиция. Той опита подаване вляво към свободния Пуки, но Алисон, който вече бе скъсил дистанцията, плонжира и успя да пресече паса по великолепен начин. 
 
В крайна сметка паузата дойде при 0:0, като Норич определено бе доволен от работата си в защита, докато на суперфаворита определено липсваше качество и острота в нападение. 
 
След почивката Ливърпул продъбжи да има инициативата, но в първите минути пак не стигна до нещо особено в нападение. Тод Кантуел стреля от малък ъгъл за домакините, но неточно, преди Червените все пак да стигнат до две отлични положения.
 
В 58-ата минута Салах чукна към Кейта, който стреля силна от 17-18 метра под гредата, но в средата на вратата и Крул изби. Малко след това вратарят направи по-голямо спасяване. Салах финтира в наказателното поле и стреля по диагонала с десния крак. Стражът бе затруднен и изби, но Кейта изглеждаше, че ще вкара със сигурност при добавката, но Крул протегна ръцете си и макар и паднал на земята се отчете с фантастично спасяване. 
 

Клоп пусна Мане и Фабиньо в търсене на успех, а гостите натиснаха, но без успех. В същото време в 73 минута при една от редките си контри, Тетей стреля по диагонала към близкия ъгъл и топката срещна външната страна на гредата. Алисон обаче вероятно щеше да успее да спаси. 

Така се стигна до 78-ата минута, когато Ливърпул все пак вкара. Хендерсън изведе Мане, който се измъкна от Цимерман и Аарънс, след което преодоля Крул с удар в близкия ъгъл. Домакините претендираха за избутване срещу Цимерман, но ВАР погледна ситуацията и бързо потвърди гола. 

Роберто Фирмино стреля неточно и не успя да удвои преднината, но домакините потърсиха изравняването и Теему Пуки отправи силен изстрел, но право в ръцете на Алисон. 

В крайна сметка изненада нямаше и Ливърпул направи нова крачка съм титлата, като увеличи серията си без загуба на 43 срещи. Норич се бори здраво, но остава твърдо последен в класирането. 

Норич – Ливърпул 0:1

0:1 Мане 78

Норич: Крул, Аарънс, Цимерман, Ханли, Байръм (26 Люис), Тетей (84 Дърмич), Маклийн, Ръп (83 Буендиа), Дуда, Кантуел, Пуки
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум (60 Фабиньо), Кейта (84 Милнър), Салах, Фирмино, Окслейд-Чембърлейн (60 Мане)