Куп европейски колоси се отказаха от възможността да закупят голмайстора на РБ Лайпциг Тимо Вернер през лятото, информира телевизия Sport1.

Големият проблем пред мераклиите за подписа на Вернер е пандемията с коронавируса, заради която приходите на клубовете бяха рязко замразени. 

Това неминуемо ще се отрази и трансферната политика на всеки отбор през есента, ако тогава трябва да започне новата кампания според най-оптимистичните прогнози.

Миналото лято Вернер преподписа с "биковете" до 30 юни 2023 година, но доскоро беше съвсем ясно, че си тръгва в края на настоящата кампания за 60 милиона евро, колкото е заложената сума в клаузата за откупуване. Той е свързван с Ливърпул, Челси, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Барселона и Байерн Мюнхен.

Баварците дори бяха считани за неговата нова дестинация до края на август миналата година, но тогава Тимо реши да удължи договора си с клуба от Лайпциг.

Самият Вернер заяви преди около месец, че ще пасне на всеки голям клуб и дори посочи Ливърпул като вероятен нов клуб. Икономическата криза обаче ще свие разходите дори на европейските гиганти и едва ли някой отбор ще прави излишни скъпи покупки. Така опцията пред Вернер е да играе още една година в Лайпциг.