Манчестър Юнайтед е сред клубовете, които искат да доиграят сезона в английската Висша лига, гърмят медиите на Острова. 

"Червените дяволи" изразиха своята подкрепа към ръководните органи в английския футбол, които се опитват да измислят начин за довършването на Висшата лига и ФА Къп след преминаването на пандемията от коронавирус.

Доиграването на срещите от шампионата би означавало, че Ливърпул почти сигурно ще спечели първата си титла в Англия от 30 години насам, което надали е по вкуса на всички, които обичат Манчестър Юнайтед.

Въпреки това от „Олд Трафорд“ заявиха, че подкрепят решението на Висшата лига за доиграване на първенството, дори и това да бъде пред празни трибуни. 

"Клубът напълно подкрепя идеята за довършване на Висшата лига, ФА Къп и турнирите на УЕФА", гласеше изявлението от страна на Манчестър Юнайтед, цитирано от "Стандарт".

Английската футболна лига взе решение да отмени всички срещи от шампионата на Англия през средата на месец март. Футбол на Острова няма да се играе поне до 30-ти април.

Идния петък Асоциацията на професионалните футболисти ще се срещне ръководни фигури от Висшата лига и Английската футболна лига, за да обсъдят финансовите затруднения, които спохождат отменянето на мачовете в професионалните лиги в Англия.