Централният бранител на Ливърпул Върджил ван Дайк призна, че няма навик да гледа стари свои мачове. 

Така например той не е изгледал на запис нито един двубой на Ливърпул от настоящия сезон, който беше "замразен" заради пандемията с коронавируса.

Докато трае извънредното положение в Европа, звездата на мърсисайдци е отделил време само за един мач със свое участие. Става дума за двубой, в който той е още тинейджър.

"Истината е, че не гледам много футбол. Особено от този сезон - не съм изгледал нито един мач. Не зная защо, просто е така", заяви нидерландецът пред официалния сайт на "червените".

"Изгледах само един мач и той е сред първите ми в Холандия. Пуснах си телевизора и попаднах на него. Там играя като десен бек и не можех да повярвам какво съм правил по онова време! Изгледах мача, защото тогава бях на 18 или 19 години и не съм гледал мача след това."

"Не съм изгледал нито един мач на Ливърпул от този сезон, попадал съм само на кратки репортажи с интересните ситуации. Чувството е хубаво, но като цяло не гледам мачове. В момента цялата тази ситуация е сюрреалистична, луда. Не ни се беше случвало нещо подобно, но най-важното е да останем здрави", добави ван Дайк.