Ливърпул отказа да върне парите на феновете на Атлетико Мадрид, които отмениха пътуването си до Англия за 1/8-финалния реванш от Шампионска лига, съобщава AS.

Около 290 испанци не отидоха на "Анфийлд" заради пандемията от коронавирус. Техните пропуски са на обща стойност 17 000 евро, които мърсисайдци нямат намерения да възстановят. Очаква се все пак "дюшекчиите" да компенсират привърженици си.

Освен това от Атлетико ще възстановят разходи и за около 4500 билети, които бяха закупени за отложените мачове от Ла Лига.

Според мнозина специалисти, именно драмата от "Анфийлд" е една от основните причини за разпространението на заразата в Европа. Останалите два мача, които са обявени като "нулеви", са Аталанта – Валенсия (4:1) и Олимпик Лион – Ювентус (1:0).

Припомняме, че Атлетико елиминира Ливърпул след шоу на Острова. Мадридчани се класираха след продължения и обрат от 0:2 до 3:2, с което детронираха "червените". Това беше и един от последните мачове, които се играха в Европа преди прекратяването на турнирите и почти всички първенства.