Сенегалската звезда Садио Мане трябва да напусне Ливърпул, ако иска да спечели Златната топка. Това заяви неговият сънародник и бивш футболист на Фулъм, Лестър и Селтик Диоманси Камара.

"Заслужаваше наградата още миналата година", заяви Камара пред ESPN. За 2019 година крилото остана на 4-то място в класацията.

Пред него се наредиха Кристиано Роналдо (3), Върджил ван Дайк (2) и победителят Лео Меси, който спечели приза за рекорден шести път.

"Мане трябва да продължи да се труди и може би да смени отбора. Видяхме, че той и Мохамед Салах взеха по-малко гласове от Ван Дайк, а бяха на едно ниво с него. Имайки предвид цената на Мане, както и класата на Ливърпул, не са много клубовете, в които той може да отиде и да направи крачка напред", добави Камара.

Името на Мане е свързвано с Реал Мадрид, но за момента няма индикации, че ще напусне "Анфийлд". Договорът му с европейския клубен шампион е до 2023 г. Авторитетният сайт Transfermarkt.com го оценява на 120 милиона евро.

През този сезон Мане има 14 гола в 26 мача във Висшата лига. За всички турнири статистиката показва 18 попадения и 12 асистенции в 38 срещи.