Поредната видеоконферентна среща между клубовете от Висшата лига може да реши бъдещето на настоящия сезон.

Днес привечер представители на 20-те тима и директори в Премиър лийг, здравни власти и Асоциациите на футболисти и мениджъри трябва да заседават относно плана „Рестарт“.

Една от основните цели на срещата е да бъде гласувано завръщането към групови тренировки на фона на пандемията от коронавирус. Ако поне 14 от всички 20 клуба се съгласят, че протоколите за безопасност са достатъчни за подновяване на заниманията, футболистите вероятно ще се завърнат на тренировки във вторник.

Стане ли това, то мерките за безопасност ще бъдат строги - мерене на температура, задължителни хигиенни правила и други. Играчите ще бъдат тествани два пъти седмично и ще трябва да предоставят писмено одобрение, че са получили и разбрали правилата в клуба срещу разпространението на COVID-19.

Перспективата клубовете да доиграят мачовете на неутрални терени отива на заден план, след като повече от половината отбори искат да домакинстват на собствените си стадиони.

Едно обаче е почти сигурно – фенове на съоръженията няма да има. Първоначално проектът разглеждаше 12 юни като дата за завръщане, но погледнато днес - възобновяването на първенството е по-вероятно да стане на 19 или 26 юни.