Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е на път да привлече стрелеца на РазенБалшпорт Тимо Вернер за новия сезон.

Според журналиста Рафаел Хонигщайн Клоп и Вернер са провели виртуална среща, на която са си дали обещание скоро да работят заедно.

"До момента Ливърпул постоянно беше свързван с Вернер. Имам информация, че е проведена среща между Клоп и Тимо, поне виртуална такава. Случило се е през последните седмици", заяви Хонигщайн пред BT Sport.

"Трансферът на Вернер зависи от плановете на Клоп и Ливърпул, защото Тимо иска да играе там, а в договора му има клауза за откупуване. Според мен Ливърпул изчаква нещата да се наредят на местата си след пандемията с коронавирус. Възможно е трансферният прозорец да бъде изместен", добави журналистът.

Интерес към Вернер има още от Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Барселона, Реал Мадрид, Интер, Манчестър Юнайтед, Челси и Арсенал. Според "Билд" до 15 юни Вернер може да бъде купен за 55 милиона евро според клаузата в договора му. 

През уикенда Тимо изригна с хеттрик при победата на РБ Лайпциг с 5:0 като гост на Майнц и вече има 24 попадения в Бундеслигата през кампанията.