Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че част от играчите в тима са се завърнали по-свежи към тренировъчния процес от нормалното и е останал изненадан от този факт.

Футболът в Англия бе спрян в средата на март месец, а Ливърпул, който води с 25 точки преднина в класирането, се нуждаше от още само шест, за да спечели първата си титла от 30 години насам.

„Толкова много ми липсваше футболът, че просто е невероятно. Знам, че това не е най-важното нещо в живота, но това е моята страст. Надявам се, че хората също нямат търпение, както сме ние в клуба.”

„Хубаво е да си мислим за титлата, но ние не все още сме шампиони и го знаем добре. Знаем, че сме близо, но близо не е да сме станали. Остават 27 точки за печелене и ще опитаме да спечелим всичко”.

„Не искаме да спираме да печелим след 2 мача или когато и да е. Трябва да работим много усилено. Ако станем шампиони, ще направим празнуване вътре в отбора и с феновете чак, когато ни разрешат. Мога да обещая, че ако ни позволят, ще има и парад. Когато и да е.”

„Няма да има помощта от страна на привържениците, така че никой тим няма да има предимство. Не се притеснявам, защото за всички ситуацията е една и съща. Опитахме се да симулираме мач и свикнахме с обстановката. Ако алтернативата е да не играем, предпочитам да играем, където ни кажат, не ме интересува”, заяви Клоп