Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че Байерн Мюнхен има предимство в борбата за трофея в Шампионската лига този сезон.

Мърсисайдци изненадващо бяха детронирани от Атлетико Мадрид на осминафиналите, след като допуснаха пълен обрат от 2:0 в своя полза в реванша.

Байерн Мюнхен пък срази Челси с 3:0 насред Лондон в първата осминафинална среща между двата отбора и вече докосва четвъртфиналите в турнира.

"Байерн има големи шансове да триумфира. Те изглеждат в топ форма, няма две мнения по въпроса. Нещата при тях се получават с лекота и някои контузени се завръщат в игра", сподели Клоп пред "Скай".

"За да спечелиш трофея, трябва да имаш и късмет. На финала трябва да разполагаш с най-добрия си състав. По някакъв начин това важеше за всички носители на трофея в последните години."

"Байерн има най-големи шансове, защото дори сега да имат контузени играчи, те ще се завърнат в игра за мачовете в Шампионската лига, а отборът е набрал скорост. Ако Байерн спечели Шампионската лига, аз ще ги поздравя", добави бившият треньор на Борусия Дортмунд.