Следващият сезон в А група ще започне в уикенда на 18-19 юли, пише "Тема Спорт".

Решението ще бъде официализирано на следващото заседание на Изпълкома на БФС. Това от своя страна означава, че първенството ще стартира, след като тимовете ни са започнали участието си в евротурнирите.

Шампионът ни се пуска във втория кръг на Шампионската лига. Първата среща от него е на 14 или 15 юли. Тимовете, които ще играят в Лига Европа пък, ще започнат още от първия квалификационен кръг. По програма първият двубой в него е на 2 юли.
 
Известно е, че настоящата кампания също започна по същото време на годната - в уикенда на 19-20 юли 2014-а.
 
В наредбата на БФС е залегнало и следващия сезон отборите ни в елита да са 12. Те могат да бъдат намалени на 10 единствено ако някой не получи лиценз.

Почти сигурно обаче ще бъде променена схемата на провеждане на шампионата и плейофните шестици ще отпаднат. Такова е желанието на повечето клубове, тъй като голяма част от мачовете в дъното се оказват напълно безсмислени. Така се очертава отборите да се срещат по три пъти и кръговете да бъдат 33.
 
В Б група обаче предстои драстично увеличение на тимовете, тъй като Изпълкомът на БфС мисли в нея да участват и дублиращи състави на клубовете от А група. Бройката на отборите може да достигне и 26. Засега обаче няма пълна яснота по този казус.
 
От Изпълкома трябва да официализират и датата и стадиона за провеждането на финала за Купата на България. Почти сигурно битката за трофея между Левски и Черно море ще е на 30 май, събота, на "Лазур" в Бургас. А началният час ще е 17:30 или 20:00.