Лудогорец е шампион на България за 4-и пореден път! Титлата на 'Орлите' е факт, след като тимът успя да победи на своя "Лудогорец Арена" Локомотив София с 4:1.

Така тимът е бетониран на върха в класирането с актив от 62 точки два кръга преди края на шампионата.

Мачът бе от 30-ия кръг на "А" група и след него вече новият-стар шампион ще може да бъде спокоен - целта е постигната, а тя е титлата и участие в квалификациите за Шампионската лига.

Марселиньо откри резултата в 32-ата минута, а в самия край на полувремето Кишада удвои аванса на домакините. Четири минути след подновяването на играта Кишада отбеляза и втория си гол в мача, а Мисиджан също записа името си сред голмайсторите в 56-ата минута. Почетното попадение за гостите бе дело на Генов в 61-ата минута.

Преди срещата бе открита новата трибуна "Моци", като на стадиона бе дошъл лично премиерът Бойко Борисов, който сряза лентата.


Срещата иначе започна с леко бавно темпо, но в 13-ата минута Гъргоров отправи удар към вратата на домакините, но топката кацна на горната част, на мрежата.

В ответната атака домакините имаха шанс да открият, като Дани Абало стреля от 20 метра. Митрев обаче изби топката. 

В 16-ата минута пред домакините се откриха две положения едно след друго. 

При първото Кишада подаде към Ешпиньо, който стреля от опасна дистанция, но ударът му бе избит от противников бранител. След това пък Абало от близка дистанция отправи удар, но Бранеков в последния момент спаси сигурен гол, след като застана на пътя, на топката.

Все пак обаче постепенният натиск на домакините даде резултат и в 32-ата минута те откриха.

Марселиньо направи двойно подаване с Мисиджан и холандецът го изведе сам срещу вратаря след което бразилецът не сгреши.

В 43-ата минута пък гол на Локо бе отменен заради игра с ръка на Данчо Тодоров.

Две минути след това шампионите убиха всякаква интрига в срещата след гол на Кишада.

Той отправи много хубав удар от 17-18 метра и не остави шансове на Митрев да реагира.

Второто полувреме започна по най-добрия възможен начин за домакините и четири минути след подновяването на играта те стигнаха до трети гол.

В 49-ата минута Кишада вкара второто си попадение в срещата. Абало направи двойно подаване с Кайсара и намери бразилеца, който с удар около точката на дузпата реализира. 

В 56-ата минута домакините направиха разгрома за противника още по-голям, след като Мисиджан вкара четвъртия гол. Холандецът получи хубав пас зад гърба на защитата от Абало, а след това преодоля Митрев и без проблем вкара в опразнената врата. 

Точно пет минути след това Генов вкара прекрасен гол директно от фаул и намали резултата. 

Малко след това Ангуло бе изведен сам срещу Митрев, но стражът успя да се справи прекрасно. Логично темпото на игра тотално спадна и в крайна сметка не се стигна до попадения до края на мача, като срещата просто се доиграваше.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 4:1
1:0 Марселиньо 32'
2:0 Кишада 45+1'
3:0 Кишада 49'
4:0 Мисиджан 56'
4:1 Генов 61'

ЛУДОГОРЕЦ: Чворович, Кайсара, Ангуло, Терзиев, Моци, Дяков, Ешпиньо (67 - Вандерсон), Мисиджан, Кишада (75 - Хамза), Абало (86 - M. Александров), Марселиньо

ЛОКО: Митрев, Старокин (77 - Славчев), Ранджелович, Бранеков, Елтон, Тодоров, Том (61 - Велковски), Гъргоров (46 - Васев), Трифонов, Романов, Генов