Лудогорец представи днес първото си зимно ново попълнение- бразилското крило Жоао Пауло, който идва от Ботев (Пловдив). 28-годишният играч позира с фланелката с номер 37, а след това обясни, че е имал няколко предложения през тази зима, но това от Лудогорец било най-доброто.

Днес той е преминал пълни медицински изследвания и е подписал личния си договор, както и контрактът между досегашния му отбор и Лудогорец също вече е факт.

"Имах и други предложения, но Лудогорец е най-добрият отбор от тези, които ме искаха- шампион на България, участник в Шампионската лига. Надявам се, че ще успея бързо да се адаптирам към отбора и към изискванията на новия ми треньор.

"Иначе българското първенство вече го познавам. Преди да дойда тук, съм играл четири години в Република Корея. Там мачовете са повече с физически сблъсъци, докато тука се залага повече на тактика и надхитряне.

"Като цяло предпочитам да играя по крилата, но в Ботев Пловдив ме използваха на върха на атаката. Играл съм срещу хора, които в момента са в Лудогорец, сега за първи път ще бъда съотборник с тях, обясни първото зимно попълнение на зелените от Разград.

Седем от играчите на Лудогорец минаха медицински прегледи днес (5 януари). В клиника "Евровита" бяха юношите Даниел Наумов, Ивайло Климентов, Антонио Георгиев и Светослав Ковачев, както и Георги Терзиев, Цветелин Чунчуков и Игор Пластун.

Утре по-голяма група от играчите на Лудогорец ще премине функционални изследвания, а някои от футболистите ще направят такива директно в Турция, където ще се проведе зимната подготовка на "орлите".