Лудогорец постигна страхотна домакинска победа след обрат с 2:1 над германската сензация Хофенхайм.

Двата тима се изправиха един срещу друг на "Лудогорец Арена", а домакините определено бяха по-добрия тим на терена.

Гостите бяха без голяма част от основните си играчи, но въпреки това се представиха съвсем на ниво с наличните футболисти.

Германците откриха още във 2-ата минута след попадение на Кадерабек, но след почивката домакините осъществиха пълен обрат.

Дяков изравни в 46-ата минута с прекрасен гол от дистанция, а в 72-ата Лукоки вкара също много красиво попадение и така направи обрата в мача пълен.

След този мач "орлите" са 2-и с 4 точки. 


Срещата започна изключително добре за немците и още във 2-ата минута те стигнаха до аванс в резултата.

Моци направи груба грешка и подари топката на Кадерабек, а той комбинира с Ут, който навлезе в наказателното поле и после намери чеха и в крайна сметка гостите стигнаха до аванс.

Няколко минути по-късно удар на Кампаняро бе спрян от тялото на противников бранител и така домакините неуспешно опитаха да стигнат до бърз изравнителен гол.

В 15-ата минута гостите имаха шанс да удвоят, след като Ут излезе очи в очи с вратаря, но в крайна сметка реши да подава, вместо да стреля, и Пластун се намеси. 

Четири минути след това Анисе направи невероятен пропуск от близка дистанция сам срещу вратаря и прати топката много в аут.

Последваха неособено интересни минути в които не се стигна до нищо кой знае какво.

Все пак двата тима създаваха добри атаки, но нямаше попадения.

В 43-ата минута Натанаел бе на косъм да се разпише, но ударът му от няколко метра бе избит от противниковия вратар с върха на пръстите си.

Второто полувреме започна по феноменален начин за домакините и секунди след подновяването на играта Дяков с прекрасен удар преди дъгата матира противниковия страж.

През следващите минути "орлите" натиснаха здраво своя противник и създадоха няколко опасни атаки. 

В 66-ата Рyп имаше страхотен голов шанс да даде аванс на гостите, но Броун направи феноменално спасяване с върха на пръстите си и изби топката. 

В 72-ата минута Кампаняро видя Лукоки, който бе в ляво на наказателното поле и с прекрасен удар прати топката в горния далечен ъгъл и вдигна публиката на крака, за да направи обрата в мача пълен. 

В минутите до самия край домакините се стремяха да задържат резултата и в крайна сметка успяха да постигнат така важната победа, като домакините пропуснаха добри положения след удари на Кешеру и Горалски.

ЛУДОГОРЕЦ - ХОФЕНХАЙМ 2:1
0:1 Кадерабек 2
1:1 Дяков 46
2:1 Лукоки 72

ЛУДОГОРЕЦ: 1.Хорхе Броун, 4.Сисиньо, 30.Козмин Моци, 32. Пластун, 6.Натанаел, 18. Дяков, 12.Абел Анисе, 10. Кампаняро (79 - Горалски), 88.Вандерсон (87 - Кешеру), 92. Лукоки, 84.Марселиньо (90 - Саша)

ХОФЕНХАЙМ: 1. Бауман, 3. Кадерабек (55 - Окс), 6. Нордвейд, 7. Руп, 8. Полански, 16. Шулц, 17. Зубер (55 - Гайкер), 19. Ут, 22. Вог, 27. Крамарич, 38. Пох