Бразилският футболен мениджър Ренато Веласко пристига в края на седмицата в България и ще остане пет дни, в които ще наблюдава три мача, научи БТА. Веласко ще гледа срещите от последния есенен кръг Славия - Левски и ЦСКА - Берое, както и дербито на турнира за Купата на България между армейците и шампионите от Лудогорец.

Най-старото столично дерби е в събота, 9-и декември, а срещата ЦСКА - Берое е ден по-късно. На 14-и този месец е и гвоздеят на четвъртфиналите в турнира за купата на страната. Ренато Веласко е агент на звездата на Уотфорд - Ричарлисон, който нашумя много през първата половина на сезона с 5-те си гола в 15 мача в английската Висша лига.

Роден през 1997-а година или само 20 годишен, Ричарлисон де Андраде премина от Флуминензе в Уотфорд за сумата от 12,5 милиона евро и очевидно няма нужда от време за адаптация в Англия.

"Чувам, че има доста качествени млади футболисти на Балканите и искам да се уверя в това лично. Кой знае, може да си харесам някой играч от българското първенство. Ще наблюдавам мачовете от последния кръг на Първа лига и от турнира за Купата на страната ви, след което се прибирам в Бразилия, заяви агентът Ренато Веласко и добави:

"Оказа се, че имам приятел в България- футболистът на Оборище (Панагюрище) Ели Маркес, който ще ми съдейства по време на престоя с логистиката и цялата организация".