Един от най-добрите испански съдии Алберто Ундиано Майенко ще ръководи срещата-реванш от турнира Лига Европа между Милан и Лудогорец в четвъртък. Първата среща завърши с убедителна победа на росонерите с 3:0, а ответният двубой на Сан Сиро е от 22.05 часа.

Майенко е един от най-щастливите съдии за Лудогорец изобщо. Той ръководи срещата със Стяуа, когато лудогорци победиха с 1:0 на националния стадион Васил Левски и се стигна до дузпи. Но в края на продълженията реферът вдигна червен картон на Владислав Стоянов, а защитникът Козмин Моци влезе в историята, след като спаси две дузпи на 27-и август 2014-а година.

На 23-и август 2016-а година Майенко ръководи мача Виктория Пилзен (Чехия) - Лудогорец, завършил 2:2. Това беше плейофен кръг и след този успех разградчани отново попаднаха в групите на Шампионската лига. Все още е част от Елитната категория рефери на УЕФА. През тази кампания е ръководил един мач в квалификациите за Шампионската лига и три в груповата фаза.

Ундиано Майенко е на 44 години, от Памплона. Работи като социолог, а от 2004-а година е съдия на ФИФА. Ръководил е мачове на Световното първенство през 2010-а година в Южна Африка, а два пъти е избиран за съдия номер 1 на Испания.

Помощници на Алберто Ундиано Майенко ще бъдат Роберто Алонсо и Х,уан Юсте, а четнърти съдия е Раул Кабанеро. Допълнителните съдии зад вратата ще бъдат Хуан Мартинес Мунуера и Хосе Мария Санчес Мартинес.