Лудогорец се разходи до Белфаст за пестелива победа 2:0 над шампиона на Северна Ирландия Крусейдърс в предрешения реванш от първия кръг квалификациите в Шампионската лига. В тренировъчно темпо разградчани спестиха доста сили, но стигнаха до успеха след автогол на Браун и попадение на Швиерчок.

Северноирландците бяха по-опасни от преди седмица и на няколко пъти се разминаха с гола, като Форсайт удари гредата през второто полувреме. Българският шампион също можеше да стигне до повече попадения, но Лукоки и Марселиньо направиха пропуски.

Така с общ резултат 9:0 Лудогорец се класира за втория квалификационен на Шампионската лига, в който ще срещне унгарския шампион Видеотон, победил Дюделанж от Люксембург (3:2 общ резултат).


Треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори направи доста промени в състава, който разби съперника преди седмица, но това изобщо повлия на развоя на мача. Клаудиу Кешеру и Густаво Кампаняро не пътуваха с отбора. Така на върха на атаката ще започна Якуб Швиерчок, а в средата се включи Лукас Саша. В предни позиции действаха още Жоао Пауло и Джоди Лукоки, а в центъра на защита започна Георги Терзиев.

Напълно според очакванията Лудогорец не срещна почти никаква съпротива от съперника, но пък за сметка на това игра доста лежерно. Все пак разградчани имаха изцяло контрола върху мача и не се виждаше как северноирландците ще се отсрамят с поне един гол.

След кротко начало в 11-ата минута българският шампион от нищото успя да открие резултата. Браун си вкара нелеп автогол, както и в първия мач в Разград преди седмица.

Швиерчок направи дълъг пас зад защитата на домакините за Лукоки, след който Браун вместо да изчисти топката, прехвърли вратаря О'Нийл и красиво прати топката в собствената си врата.

Малко след това Лудогорец можеше да вкара втори гол, но нямаше късмет. Лукоки получи добра топка в наказателното поле и стреля технично в левия ъгъл, но нацели гредата. Швиерчок също се размина на два пъти с гола, като отблизо прати топката в аут.

В 28-ата минута Терзиев с глава засече центриране на първа греда и прати топката в обратния ъгъл, но вратарят О"Нийл спаси. До края на полувремето Лудогорец имаше инициативата, но без да си дава много зор, не стигна до нови опасности.

След почивката разградчани бяха близо да убият интригата и в самия реванш с втори гол. В 48-ата минута Лукоки центрира остро по земя пред вратата на Крусейдър, Марселиньо отблизо засече, но топката бе избита от голлинията .

Малко след това последваха най-силните моменти на Крусейдърс, в които само в рамките на минута северноирландците се разминаха на два пъти с гола. В 56-ата минута след центриране от фаул Форсайт засече топката с глава, но я прати на метър покрай вратата.

При последвалата атака се стигна до корнер, след който отново Форсайт надскочи лудгорската защита и игра с глава, но този път нацели напречната греда.

В 65-та минута Лудогорец си опече мача с втори гол. Швиерчок получи топката на границата на наказателното поле и с прецизен удар опъна мрежата зад О'Нийл - 0:2. В последните двайсет минути дебют за разградчани направи новото попълнение Антон Недялков.

В 73-ата минута северноирландците профукаха още един шанс да вкарат почетен гол. Къшли се измъкна на добра позиция в наказателното поле и шутира по диагонала, но Броун спаси и опази вратата си суха. До края на мача двата отбора просто доиграваха мача и резултатът се запази за крайното 0:2.

Крусейдърс - Лудогорец 0:2

0:1 Браун - автогол 11
0:2 Швиерчок 65

Крусейдърс: О’Нийл, Бърнс, Бевърланд, Лоури (Кадел 67), Карвил, Форсайт, Дж. Оуенс (Къшли 32), К. Оуенс, Сноди, Браун, Кларк (Глейкън 81)

Лудогорец: Броун, Сисиньо (Панов 61), Терзиев, Моци, Натанаел (Недялков 70), Саша, Дяков, Марселиньо, Жоао Пауло, Лукоки, Швиерчок (Бакалов 79)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=0ab341a225" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>