Днес Лудогорец започва похода си към осма поредна шампионска титла, пише "Тема спорт". От 18:30 часа орлите посрещат Етър. Двубоят ще бъде наблюдаван от скаути на унгарския Видеотон, който е съперник на разградчани във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Затова и възпитаниците на Пауло Аутуори ще се опитат да вземат страха на пратениците на маджарите със силна и резултатна игра.
 
Възможно е бразилският генерален мениджър на домакините да направи известни рокади по състава, но той иска всичките му играчи да бъдат в оптимална форма за сблъсъците с Видеотон, първият от които е в сряда на "Лудогорец Арена".
 
Орлите позагряха за старта на първенството с "две разходки" срещу полуаматьорския Крусейдърс. С травма от първия сблъсък със северноирландския тим е Клаудиу Кешеру. Почти сигурно румънският голмайстор няма да бъде рискуван срещу Етър. Очаква се на върха на атаката на шампионите да действа полякът Якуб Швиерчок.
 
Треньорът на Етър Красимир Балъков разполага с група от 20 души за мача, като в нея попаднаха и последните попълнения Флорент Боджадж и Жилсон Варела. Те обаче едва ли ще започнат в стартовата единайсеторка, защото са изостанали с подготовката.
 
За двубоя Балъков заяви, че очаква възпитаниците му да се хвърлят в здрава битка. Очаква се той да пусне в игра състава, който започна в последния спаринг от подготовката срещу Литекс - на върха на атаката да е Петков, а по крилата да са Батрович и Даниел Младенов. 
 
"Когато и да играем с Лудогорец, ще е трудно, защото те са над нивото на останалите български отбори. Но, от друга страна, в този мач ще видя характера на футболистите, на кого може да се разчита в тежки моменти. То е лесно, когато контролираш нещата, но срещу шампиона мен ме интересуват характерите, влагането, превъзмогването в определени моменти.
 
Има какво да се види и на този мач, пък и няма какво да губим. Ние никога не тръгваме обречени, винаги отиваме да печелим точки. Когато играем на нивото на нашите възможности, тогава вече противникът, колкото и да е по-добър от нас, трябва да направи нещо, за да ни победи. Задачата ни е до зимата да съберем точки, които да ни дадат шансове през пролетта да атакуваме шестицата", каза Бала.
 
Етър ще заложи на защитна тактика и на контри чрез крилата Батрович и Даниел Младенов.