Считаният за сигурен трансфер на голмайстора на израелското първенство Дия Саба в Лудогорец е на път да се провали.

Причината се крие в това, че вчера плеймейкърът е получил много изгодна оферта от местния гранд Макаби (Хайфа), пише “Меридиан Мач”. “Зелените” дават същите пари за трансфера, каквито и Лудогорец - около 2 млн. евро, но са готови да му предложат по-добри финансови условия.

Собственикът на настоящия клуб на Саба - Макаби (Нетаня), Еял Сагал, желае да продаде своя футболист на българския шампион, тъй като не иска да подсилва конкуренти в първенството. Саба е по-навит да остане в родината си и да премине в един от грандовете, вместо да предприема ново предизвикателство с трансфер зад граница.

Саба вече бе в Разград, където огледа стадиона и базата на Лудогорец, но се прибра в Израел, за да обсъди бъдещето си със своя адвокат. Според медиите в Обетованата земя, “орлите” са му предложили договор за 5 години и около 500-600 000 евро заплата на година.

Цифрите, които Макаби (Хайфа) предлага, са по-добри. След няколко слаби години местният гранд прави много сериозна селекция. Треньор е водилият ПСВ Айндховен, Фейенорд и Шалке 04 Фред Рутен, а в състава му са камерунските национали Джордж Манджек и Ернест Мабука, както и австралиецът Никита Рукавиця.

Преди по-малко от месец Саба е бил близо до договор с Рубин, но е отказал на руснаците, защото в предложения му контракт не е фигурирала клауза, която гарантира увеличение на заплатата след всеки сезон.