Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешеру виси сери­озно за важното гос­туване на АЕК Лар­нака в четвъртък, пише "Меридиан мач".

Както е известно, ру­мънецът поиска смя­на по време на дер­бито с Левски, след като почувства сери­озен дискомфорт в началото на втората част. След излизане­то му от игра Лудого­рец не стигна до ни­то едно положение пред вратата на Мар­тин Полачек. „Мери­диан Мач" научи, че Кешеру е имал проблеми още преди дербито, но заради важността на среща­та самият той е нас­тоял да играе, зара­ди което лекарският щаб е направил и невъзможното да го вдигне. Кешеру не игра на обичайното си високо ниво, но все пак се отчете с отлична асистенция за победното попа­дение, дело на Вандерсон.

Алтернативи на Кешерю има - Якуб Шверчок, Жуниор Брандао и Жоао Паупо. И тримата обаче са далеч от класата на титулярния цент­рален нападател. Ру­мънецът не игра в предишния мач от Лига Европа - гостуването на Цюрих, за­губено с 0:1. Тогава на неговото място започна Жуниор Брандао. Сега ле­карският екип на „орлите" ще опита за втори път в рамките на броени дни да вдигне Кешеру.