Новият старши треньор на Лудогорец Антони Здравков заяви, че очаква неговите футболисти да играят добре и да спечелят утрешния мач като гост срещу АЕК Ларнака от група "А" на турнира Лига Европа. Срещата е в четвъртък от 19.55 часа на стадион "ГСП" в Никозия.

Здравков изпълняваше функциите на помощник треньор в Лудогорец, но вече е старши след решението на бразилския специалист Пауло Аутуори да напусне Разград.

"Няма да бъде лесен мач за нито един от двата отбора. И двата тима ще се стремят към победата, но се надявам ние да я постигнем", каза Здравков на пресконференцията преди двубоя.

"Отборът на АЕК разполага с футболисти, които знаят да играят с топката. Но това не значи, че са по-добри от нас. Утре ще се види кой е по-добрият отбор", добави специалистът.

"Не бих казал, че този мач е като финал за нас, защото и след него има още мачове. Но е важно утре да играем добре и да спечелим, за да запазим шансове за излизане от групата", допълни Здравков.

Клаудиу Кешерю е под въпрос за утрешния мач. "Сега на тренировката, която предстои, ще видим какво е състоянието на играчите, но предполагам, че няма да има други здравословни проблеми. А дали Кешерю ще вземе участие ще преценим в утрешния ден", каза още треньорът на Лудогорец.

Българският шампион е допускал гол в последните си девет мача във всички турнири. "Правим анализи, вижда се къде се допускат грешки, за да се стига до тези голове. Мисля, че всичко е липса на концентрация в определени моменти", коментира Здравков.
Футболистът на Лудогорец Марселиньо заяви, че АЕК Ларнака са сериозен отбор.

"Гледахме видео и знаем как играят. Това е много сериозен отбор. Те са втори по сила в групата след Байер Леверкузен. Трябва да сме много концентрирани в мача утре", каза бразилецът.