Треньорът на Лудогорец Антони Здравков сподели, че разградчавани са заслужавали да се поздравят с победа в последния си двубой от турнира Лига Европа срещу Цюрих (1:1).

"Определено играхме добре. Не мога да кажа друго. Доволен съм. Създадохме доста ситуации, но не успяхме да ги реализираме. Също така смятам, че целият отбор игра перфектно в защита. Не допуснахме ситуация пред нашата врата, единствената грешка беше при статичното положение, довело до гола.

В атака създадохме доста ситуации, които трябваше да се реализират, а когато не го правиш, закономерно не побеждаваш. И треньорите имаме нерви, понякога, когато се пропускат чисти ситуации или пък при отворена врата да тръгнеш да подаваш, тогава е нормално да реагирам съвсем спонтанно. Това беше единственият проблем - че контролирахме мача в хода на 90-те минути и не взехме съответния резултат.

4 точки от 6 мача? Оценки нямам да давам на точковия актив, давам оценки на играта, която показва нашият отбор на терена. Смятам, че в нито един от двубоите, които играхме под мое ръководство, не сме били по-слабият противник, напротив - бяхме по-стойностният отбор. Има един кръг до идването на зимната пауза - в неделя, срещу отбора на Дунав. Длъжни сме да подходим мобилизирано, да спечелим 3 точки, да затвърдим лидерството си в първенството. След това през новата година е нормално да гоним титлата и Купата.

Рано е да се говори за трансфери и попълнения. Има пауза, в която да се прецени какво трябва да се свърши. Имаме няколко тактически варианта за игра. Когато трябва да уплътним определени зони на терена или в зависимост от наличните играчи, сме в състояние да подходим по различен начин. Липсата на голове е очевадна. Смятам, че победата, която изпуснахме в Кипър, беше ключовата за кампанията ни в Лига Европа. В голяма част от мачовете в ЛЕ куцаше реализацията на головете", каза Здравков.