Голмайсторът на израелското първенство Мавис Чибота ще подпише договор за 4 години с Лудогорец, пише местното издание „Мако", цитирано от "Меридиан мач".

Нещо повече — неговата заплата на година ще е 400 000 евро, което значи около 36 000 евро на месец. Чибота дойде в София във вторник вечер и седна на заключителни преговори с шефовете на „орлите". 22-годишният нападател, който може да действа и като крило.

Играе в Бней Йехуда, но 50% от правата му се държат от Макаби Тел Авив. От началото на сезона Чибота има 10 гола в 21 мача и е с основен принос за невероятното представяне на неговия клубен тим Бней Йехуда. „Синовете на Юда", какъвто е прякорът на отбора, е на 2-о място, но без шанс за титлата, тъй като лидерът Макаби Тел Авив е с 20 точки повече.

Макар и Лудогорец и Бней Йехуда да са се разбрали Чибота да доиграе сезона в Израел и да дойде в Разград чак през лятото, съществува вариант националът на Конго да акостира още сега при шампионите. През януари евреите привлякоха нов нападател — словакът Якуб Силвестър, играл за последно в Бейтар Йерусалим.