Лудогорец се доближава до привличането на ганайското крило Нана Ампома, пише "Тема спорт". 23-годишният футболист е собственост на белгийския Ваасланд-Беверен. Приближени до играча обявиха, че той ще напусне състава след края на сезона. Според местните медии интерес към него има от Генк и българския шампион.

През този сезон той има 21 шампионатни мача зад гърба си, в които е отбелязал 9 гола. "Мисля, че правя най-добрата си кампания. Надявам се, че тепърва ще подобря още статистиките и показателите си. Искам да вкарам още три гола и да направя шест асистенции, а ако може да удвоя това по две. До момента не се справям лошо за играч от по-малък клуб", каза Ампома.

"Дали с игрите си съм хванал окото на други отбори? Който играе добре, той предизвиква интерес, това е логично. Имам договор за още две години, все още е рано да кажа къде ще продължа кариерата си. Точно сега не работим по трансфер, но ще видим", посочи играчът.

В кариерата си Ампома е играл професионално само за Ваасланд-Беверен. За първенство има общо 76 мача, в които е отбелязал 17 гола. Той е висок 176 см и притежава добър дрибъл. Лудогорец вече има осъществена сделка за лятото. В тима ще пристигне нападателят Мавис Чибота. Той вече бе откупен от Бней Йехуда, но ще играе за израелския тим до лятото.