Бразилският ляв бек на Лудогорец Натанаел е напуснал тима. Защитникът се е прибрал в Бразилия. Както е известно, неговият договор с "орлите" е до края на сезона. Натанаел най-после е постигнал разбирателство с клуба и е получил разрешение да си тръгне, пише "Тема спорт".

Така той напуска като свободен агент. Браазилецът отказваше да удължи контракта си и цяла пролет бе извън отбора. Реално от зимната подоготвка в Турция той не бе част от Лудогорец, като тренираше отделно. Доскоро в това положение беше и вртарят Ренан. Заради контузията на Пламен Илиев обаче той беше реабилитиран. Стражът също отказваше да подпише нов договор. Неговият обаче не е до лятото, а до края на календарната 2019 година.

Премеждията за друг вратар на Лудогорец - Владислав Стоянов, продължават. Най-новият ужас пред него е, че ще е обездвижен един месец. Това се налага след поредната операция на коляното му. Стоянов отново се подложи на интервенция в Барселона заради усложнения.

Той получи тежка контузия на лагер с националния отбор през 2017 година преди световната квалификация с Холандия в София. Последва операция в Румъния, но след настъпило възпаление имаше опасност дори да загуби крака си. Впоследствие перничанинът беше опериран няколко пъти в Барселона.

Лекарите дават гаранция на 31-годишния вратар, че ако не се получи нова инфекция, то това ще бъде последната му операция и най-после ще може да се завърне на футболния терен. Очакваше се това да стане през есента на миналата година, но не се получи.