През лятото "проветряването на съблекалнята" в Лудогорец се очертава да бъде доста сериозно. Утвърдени през годините фигури в състава най-вероятно ще се разделят с клуба, пише "Тема спорт". Вече е ясно, че Натанаел, чийто договор изтича, ще си тръгне като свободен агент.

През пролетта той бе изваден от първия отбор, защото отказа да поднови контракта си. Без споразумение за следващата кампания е и сънародникът му Лукас Саша. Освен тях още четирима бразилци гледат към изхода на "Лудогорец Арена". Това са вратарят Ренан, защитниците Рафаел Форстър и Сисиньо, както и крилото Вандерсон. Договорът на Ренан изтича в края на годината и за момента не е обявено, че стражът ще преподпише. Най-вероятно клубът ще опита да го продаде през лятото. Централният бранител Форстър е със статут на резерва и влиза в игра само когато трябва да бъдат пълнени дупки. Сисиньо и Вандерсон са основни играчи, но при тях се наблюдава спад във формата. А и желанието им е да продължат кариерата си на друго място. Твърде възможно е те да бъдат трансферирани. Така напускащите бразилци може да се окажат 6 - точно половин дузина...

За нов отбор се оглежда и холандското крило Джоди Лукоки. През този сезон той има 26 шампионатни мача с 4 гола, но така и не се утвърди като решаващ играч за тима и представянето му е на приливи и отливи. Всъщност Джоди не бе такъв и в предишните сезони, въпреки че е в Лудогорец от лятото на 2015-а. Към изхода гледа и 32-годишният аржентински вратар Хорхе Браун, който през пролетта така и не игра в официален мач. Той е желан от бившия си тим Колон и нищо чудно да се завърне в родината си. 

Предвид задаващата се раздяла с редица състезатели Лудогорец ще привлече не малко нови попълнения. Очаква се част от тях да пристигнат от холандски клубове. Дълго време в Ниската земя бяха скаутите на разградчани Алекси Желязков и Иван Цветков. Там те са изгледали десетки двубои от елита и втория ешелон. Лудогорец вече има един сигурен нов. Това е 23-годишният конгоански нападател Мавис Чибота. Правата на играча бяха придобити още през зимата, но той продължи да играе за израелския Бней Йехуда и през пролетния полусезон. Чибота прави най-резултатната кампания в кариерата си. В 29 шампионатни мача е отбелязал 11 гола. Според медиите в Израел стойността на трансфера е 800 хиляди евро.