Бразилският елитен Гояс е отправил оферта към една от звездите на Лудогорец - Вандерсон, пишат местните медии. Отборът, който към момента заема 10-ото място в Серия "А", има сериозни амбиции и заради това иска да се подсили с опитен и класен футболист като халфа на "орлите".

Гояс вече привлече един играч на Лудогорец - централния нападател Жуниор Брандао, който е под наем до края на годината. Вандерсон изпрати колеблив сезон. Той игра добре през есента, като вкара голове на ЦСКА и Левски, а и в Европа.

През пролетта обаче бе бледа сянка на себе си. Техничарят има още година договор с Лудогорец и е неизменна част от плановете на Стойчо Стоев. Вандерсон не игра в мачовете в края на сезона, тъй като получи контузия по време на последното дерби с ЦСКА, завършило 0:0. Очаква се той да е на линия за лятната подготовка. Тя стартира около 10 юни.

Вандерсон е един от най-класните чужденци, играли изобщо в Първа лига. Той завинаги ще остане в историята с хеттрика си на "Мала Маракана" срещу Цървена звезда, с красивия си победен гол срещу Стяуа и с попадението си за 2:2 с милионерите от Пари Сен Жермен на митичния "Парк де Пренс".