Лудогорец вече е похарчил близо 3 милиона евро за лятната си селекция. До този момент клубът привлече трима футболисти - десния бек Жордан Икоко (25 г.) от Гинган, лявото крило Мавис Чибота (23 г.) от Бней Йехуда u плеймекъра Дан Битон (23 г.) от Ашдод. Най-скъп според публикациите в чуждата преса е Битон -1,25 млн. евро.

За Икоко парите могат да достигнат 1 милион евро, като според "Екип" в тази сума влизат и определени бонуси по договора между Лудогорец и Гинган. За Чибота пък се появи информация, че струва на зелените около 800 000 евро.

Тенденцията в лятната селекция показва, че разградчани мислят за бъдещето и искат да освежат тима на три ключови позиции. Това обаче далеч не означава, че новите автоматично ще получат титулярно място. Икоко ще се бори с конкуренцията на Сисиньо, макар че не е изключено бразилецът да бъде продаден.

Разградчани имат и трета опция за десния бек в лицето на Манолев. Чибота на този етап се очертава с по-големи шансове да се утвърди сред стартовите 11, тъй като конкуренцията по фланговете не е голяма - Лукоки и Вандерсон. И двамата обаче имаха доста колебания във формата през изминалия сезон. Дан Битон пък ще спори за място в състава с Марселиньо.

Прави впечатление, че разградчани са сключили дългосрочни договори с новите си попълнения. Агентът на Битон обяви, че контрактът му с Лудогорец е за 4 години. Чибота и Икоко пък са парафирали за по 3 сезона. Битон и Чибота имат общ мениджър - Дуду Дахан, който е сред най-популярните имена в Израел.

Зелените на този етап са привлекли два пъти по-малко футболисти от ЦСКА, но пък селекцията им е доста по-скъпа. Новите в Лудогорец до края на август ще се увеличат с поне още двама, като за единия от тях в момента текат финални преговори. Става въпрос за футболист, играл за последно в Холандия.