Съперникът на Лудогорец в квалификациите в Шампионската лига Ференцварош днес привлече нов вратар. Това е 30-годишният Дердьо Сечи, който е роден в Егер, но стартира кариерата си в Дебрецен.

Вратарят е висок 185 сантиметра и за последно е пазил на вратата на завършилия на 17-о място във Втора лига отбор на Балмазуйварош. Там е бил на вратата в 27 мача от 38 възможни. Макар и на дъното на второто ниво, тимът направи сензационно представяне в турнира за Купата на страната, където достигна до полуфинал. В този турнир Сечи е записал пет мача, които реално са му осигурили трансфера при шампионите на Унгария.

Новият вратар ще трябва да се бори за титулярното място с национала Давид Груф, който идва от Хонвед, и с Денеш Дибус, както и с младока Адам Варга.

Ференцварош обяви и подновяването на договора на словенския дефанзивен полузащитник Миха Блажич, който е в отбора от 2017-а година насам. Блажич е основен играч в защитата, като в последните два сезона е записал 62 мача. Но не само добрата му игра в защита го прави важен. През първата си година в тима вкара цели 7 гола, което му гарантира наградата за играч на сезона. През миналата кампания се разписа два пъти, но път във важни моменти за 30-ата титла на Фради.