Лудогорец ще изпрати свой човек да разузнава на живо Ференцварош в Австрия. От неделя съперникът на разградчани в първия квалификационен кръг на Шампионската лига също е в алпийската страна на лагер. Преди това първенецът на Унгария се готви в Словения.

Досега Фради, както е прякорът на клуба, изигра две контроли - със словенските Целие (2:0) и Мура (4:1). Първата проверка в Австрия е с родния ЦСКА. Мачът е на 27 юни (четвъртък) от 19:00 часа. Ференцварош е отседнал в Бад Харинг. В същото градче се готви и Лудогорец.

Почти сигурно мачът на унгарците с армейците ще бъде изгледан от помощника на Стойчо Стоев - Станислав Генчев. Самият Стоев ще е ангажиран с воденето на тима си в последната контрола от лагера в Австрия.

В четвъртък от 19:00 часа разградчани играят с румънския Ботошани. Утре пък е най-престижната проверка на отбора - с украинския шампион Шахтьор Донецк. Спарингът е в Куфщайн, който е на 12 километра от Бад Харинг. Почти сигурно и Ференцварош ще прати свой човек на мачовете на Лудогорец с Шахтьор и Ботошани.

От вчера с Фради вече тренира и грузинският национал Лаша Двали. Той пропусна лагера в Словения заради мачовете си с Грузия от квалификациите за Евро 2020. "От момчетата разбрах, че тренировките са здрави, но така трябва да бъде, за да влезем във форма за мачовете с Лудогорец. Аз също се готвих добре в националния отбор, така че бързо ще вляза в час".

"Сблъсъкът с българите е само първата стъпка към групите на Шампионската лига, което е и нашата цел. Лудогорец разполага със силен отбор с качествени футболисти. Тепърва ще се запознаваме с тях", каза 24-годишният защитник пред клубната телевизия на Ференцварош.