Българският футболен шампион Лудогорец е удвоил офертата за привличането на малийския дефанзивен полузащитник Алиу Диенг от Мулудия Клуб Алжир на 800 хиляди евро, съобщава местната преса.

Разградчани преди десетина дни са предложили 400 хиляди евро за 21-годишния играч, но управата на алжирския клуб не са приели.

Египетският гранд Ал Ахли също има сериозен интерес към играча и по-рано през седмицата е отправил официално оферта на стойност 1 милион долара, за да го закупи.

Разградчани, обаче, имат предимство, тъй като предлагат по-добри финансови условия на Диенг с годишна заплата от 350 хиляди евро.

Алжирците са изкушени да продават, но решението ще бъде взето след среща между клубната управа и футболиста, който трябва да реши дали иска да остане в Африка или да се пробва в Европа.

Диенг има договор с Мулудия Клуб Алжир за още една година, но от ръководството са готови да му предложат нов контракт с удвояване на досегашната му заплата на около 14 хиляди евро на месец, ако той прецени да остане.