Трима футболисти на Лудогорец ще пропуснат сблъсъка за Суперкупата с Локо Пд в сряда (3 юли), старта на сезона в Първа лига (13 юли с Царско село) и мачовете с Ференцварош от първия квалификационен кръг на Шампионската лига (10 и 17 юли). 

Това са Вандерсон, Анисе и новото попълнение Жоржиньо, пише "Тема спорт". Бразилецът се контузи в края на миналия сезон и все още се възстановява. По време на лагера в Австрия той се готвеше отделно с кондиционен треньор. Вандерсон не взе участие в нито една контрола дотук и едва ли скоро ще е готов за игра. 

Другите двама футболисти пък участват на турнира за Купата на Африка в Египет. Анисе е час от състава на Мадагаскар, а Жоржиньо е в селекцията на Гвинея-Бисау. Мадагаскар се класира за осминафиналите, след като снощи победи с 2:0 Нигерия в последен мач от груповата фаза. Елиминациите започват на 5 юли. Това е 5 дни преди първия двубой с Ференцварош в Будапеща. Последният мач на Гвинея-Бисау от груповата фаза е на 2 юли (вторник) срещу Гана. 

Тимът на Жоржиньо също има шансове да се класира за осминафиналите. Иначе, от днес (1 юли) влиза в сила договорът му с Лудогорец.

През миналия сезон Жоржиньо игра в ЦСКА под наем от Сент Етиен, от който разградчани откупиха правата му. Той и Анисе се очаква да са на линия за втория съперник в Европа и за срещите от третия кръг нататък в Първа лига.