Лудогорец - Дъ ню сейнтс, първа среща от третия квалификационен кръг на Лига Европа, стадион: "Лудогорец Арена", начало: 20:30 часа.

Вероятен състав на Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Дан Битон, Мавис Чибота, Драгош Григоре, Яцек Горалски, Вандерсон, Абел Анисе, Клаудиу Кешерю

Прогноза на Gol.bg:

След отпадането още в първия предварителен кръг на Шампионска Лига, от Ференцварош, разградчани допуснаха нелепо равенство 1:1 като гости на исландския Валур. Тази спънка обаче бе поправена с тотално превъзходство у дома и успех с 4:0 на реванша.

В неделя Лудогорец допусна първа издънка в родния шампионат – 1:1 с Локомотив в Пловдив. Сега "зелените" влизат в ролята на фаворити, като целта им ще бъде да се вземат стабилен аванс, с който на практика да сложат край на интригата още преди реванша.

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев отново няма да разчита на влезлият в конфликт с него Марселиньо. Специалистът няма да пусне в игра и Димо Бакалов за предстоящите два мача. Нападателят не бе картотекиран за двубоите в Европа.

Дъ ню сейнтс е шампионът на Уелс и е познат сред родните фенове. Тимът игра с ЦСКА в квалификациите за груповата фаза на Лига Европа през вече далечната 2010 година. Тогава "червените" спечелиха с 3:0 в София, а реваншът завърши при равенство 2:2.

Квалификацията тогава се запомни повече със забавния прякор, който им лепна легендата Димитър Пенев - "текезесарите".
ТНС е редовен участник в европейските клубни турнири, но остава далеч от борбата за попадане в групите. Тимът обаче рядко успява да отстрани дори по един противник, макар че тази година вече го направи. 

В квалификациите на Шампионската Лига преодоля косоварския Фероникели, но след това отпадна очаквано с две загуби от Копенхаген, след като отправи само един точен удар в двата мача и загуби с общ резултат 0:3.

Прогноза: Лудогорец - ТНС 2:0