Ливърпул постигна победа с 3:1 над Арсенал в среща от 3-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Анфийлд". 

Така отборът на Юрген Клоп показа за пореден път с представянето си от началото на сезона, че ще бъде много сериозен фактор в английския елит и ще се бори отново за титлата.

До момента мърсисайдци са единственият отбор от елита на Англия с пълен актив след първите три кръга и тимът има на сметката си 9 спечелени точки, като е лидер в класирането.

Матип бе точен за първото попадение пет минути преди почивката, а Салах добави още два гола за домакините в 49-ата минута от дузпа и в 59-ата минута.

За гостите Торейра бе точен в 84-ата минута.


Срещата съвсем логично започна на високи обороти, a домакините стигнаха до две интересни ситуации в рамките на първите десетина минути.

В 11-ата минута обаче Арсенал бе наистина много близо до гола, но ударът на Обамеянг от трийсетина метра премина много близко покрай гредата и сантиметри не достигнаха на топката да влезе в мрежата на Адриан.

Мане пък получи подарък от противников играч в 20-ата минута, но не успя да стреля добре от наказателното поле и топката бе с лекота уловена от Лено.

Малко след това Арсенал стигна до нов шанс, но ударът на Пепе от границата на наказателното поле премина встрани вратата.

В 42-ата минута обаче логичното се случи и Ливърпул стигна до гол, след като Матип надскочи Гендузи след корнер и прати топката в мрежата на противника.

В края на полувремето Гендузи пък протегна крака си и единствено той попречи на Салах да удвои аванса на домакините.

Второто полувреме започна фантастично за Ливърпул и в 49-ата минута бе точен от дузпа, която бе реализирана след фаул на Давид Луис срещу самия него в наказателното поле.

В 59-ата минута египтянинът направи преднината на тима си класическа. Той се справи лесно с Луис, а след това и с Монреал, като за финал прати топката в далечния ъгъл на противниковата врата.

В 84-ата минута гостите вкараха почетно попадение чрез Торейра, който от точката на дузпата бе точен. 

До самия край така и нямаше повече попадения и срещата завърши с класически успех за домакините. 

ЛИВЪРПУЛ - AРСЕНАЛ 3:1
1:0 Матип 42
2:0 Салах 49 дузпа
3:0 Салах 59 
3:1 Торейра 84

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум (69 - Mилнър), Хендерсън, Салах, Фирмино (86 - Лалана), Мане (77 - Окслейд-Чембърлейн) 

Арсенал: Лено, Мейтланд-Найлс, Луис, Сократис, Монреал, Гендузи, Джака, Уилок (81 - Лаказет), Себайос (61 - Торейра), Пепе, Обамеянг