Лудогорец и Славия завършиха 0:0 в най-скандалния мач от началото на сезона. Близо два месеца след срещата на върха при премиера Бойко Борисов членът на неговата партия Стефан Апостолов бе на път да обезсмисли интригата след скандален червен картон на вратаря на Славия Антонис Стергиакис. Ситуацията стана в 44-та минута, а решението на рефера бе странно - игра с ръка извън границата на наказателното поле. Тънката подробност е, че Стергиакис отклони топката с…бедро (!?!). 

"Този съдия е срам за българския футбол и за българския парламент! Нали знаете, че му дадоха да прочете нещо, което му бяха написали, и той не успя. Това е един крадец, който няма никакво място в нашия футбол. Не вярвам да изпълнява някаква поръчка, просто е тотален некадърник. Говорим за една обикновена подлога. Нали знаете в болниците под болните на леглата слагат подлоги. Е, този човек е такова нещо. Завършен джендър. Това е положението", заяви президентът на Славия Венцислав Стефанов пред Спортал. 

В края на мача бе отменен и чист гол на Вандерсон заради засада. Бразилецът близо минута, след като вкара топката в мрежата, не знаеше какво се случва и продължаваше да празнува. В крайна сметка след странен мач, изпълнен с комични отсъждания, Славия спря Лудогорец. 

След нулевото равенство Лудогорец изпусна първото място в класирането. "Орлите" са втори с актив от 15 точки след 7 мача, с една по-малко от лидера Левски. Славия е на 7-та позиция с 9 т. 

Очаквано, домакините започнаха по-добре срещата и в началните минути изпуснаха няколко изгодни ситуации. В 21-та минута грандиозен пропуск на Якуб Шверчок лиши Лудогорец от първи гол. При бърза контраатака Джоди Лукоки изведе полския нападател на празна врата. Шверчок обаче действа нескопосано и на метри от голлинията някак изкара топката в аут. 

“Белите” опитаха да реагират и без малко да поведат в 26-та минута. Милен Гамаков изпълни страхотно свободен удар, а след реакцията на Ренан топката се отби в гредата. Георги Йомов овладя и на празна врата стреля в аут, а освен това нападателят бе и в засада. 

Така се стигна до скандалната 44-та минута, когато Стефан Апостолов единствен в цяла България видя игра с ръка на Стергиакис. Вратарят на Славия излезе да пресече едно извеждащо подаване към Лукоки и чукна топката с бедрото си. Реферът-депутат обаче имаше друго виждане на ситуацията и без да се замисля извади червен картон на вратаря…за игра с ръка. А иначе в зародиша на контраатаката имаше класическо нарушение на Светослав Дяков срещу Цветомир Чунчуков. Подобни ситуации от години са подминавани с лека ръка на “Лудогорец Арена”, но не и в Европа. 

След почивката Славия се окопа в своята половина, а в редките случаи, когато нападаше, не създаваше нещо интересно. Влезлият като резерва Георги Петков пък отново показа класа и в 72-та минута спаси хубав шут на Вандерсон. Бразилецът с български паспорт пое в наказателното поле, освободи си ситуация за изстрел с левия крак, но Петков го разколеба. 

Малко след това Вандерсон все пак вкара и също последен в България разбра, че няма гол. Дан Битон центрира от дясното крило, топката мина над купа от играчи и отиде към бразилеца на задна греда. Вандерсон с лекота вкара и последва близо минута радост, включително и целувка към любимата. Тънката подробност бе, че страничният рефер вдигна засада. А телевизионните повторения показаха, че такава няма. 

Славия без малко да дочака своя шанс в 85-та минута, когато Димитър Велковски стреля фалцово с десния крак, но покрай гредата. Същото стори пред отсрещната врата и Дан Битон след удар с глава. 

Лудогорец - Славия 0:0 

Лудогорец: Ренан, Недялков, Терзиев, Григоре, Икоко, Дяков, Горалски (77 - Бакалов), Битон, Лукоки, Чибота (58 - Вандерсон), Шверчок (67 - Кешеру)

Славия: Стергиакис, Патев, Муньос, Гамаков, Велковски, Бенгюзов (77 - Дюлгеров), Шоколаров, Йомов (45 - Петков), Иванов, Стоев (60 - Узунов), Чунчуков