От Лудогорец най-накрая се похвалиха с привличането на израелския ляв бек Талеб Тауата. Вчера 27-годишният бивш футболист на Айнтрахт (Франкфурт) проведе първа тренировка с новите си съотборници.

Едва ли обаче той ще бъде на разположение на треньора Станислав Генчев за предстоящия шампионатен двубой - в събота, 14 септември, разградчани приемат Етър. Мачът започва в 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

"Договорът стана факт, след като Тауата е следен от скаутското звено на Лудогорец от края на 2018 година и финално е одобрен от треньорското ръководство", съобщиха от Лудогорец.

Талеб е шестото ново попълнение на Лудогорец този сезон. Преди него в клуба бяха привлечени сънародника му Дан Битон, конгоанците Мавис Чибота и Джордан Икоко (има френски паспорт), сенегалеца Стефан Баджи и халфа от Гвинея-Бисау Жоржиньо.

Интересното е, че Тауата е третият, свързан с Израел, който акостира в тима - през миналия сезон в местното първенство играеха Битон и Чибота. Медиите в близкия изток разкриха и парите, които ще получава 27-годишният ляв бек в Лудогорец.

Част от изданията твърдят, че ще взима по 400 хиляди евро на сезон или общо 1,2 милиона евро за тригодишния си контракт, докато според други мизата е по-висока - общо 1,5 милиона евро.

Те разкриха, че в понеделник футболистът е преминал задължителните медицински прегледи. Но всъщност доста по-рано е пристигнал в България, за да се запознае на място с базата на клуба, преди да вземе решение дали да подпише договор. С привличането му Лудогорец ще трябва да продаде или освободи аржентинския вратар Хорхе Браун.

Причината е, че клубът може да картотекира само петима играчи извън ЕС, като трима от тях да попадат в групата и да са заедно на терена. Квоти за "чужденци" в Лудогорец, освен Браун, заемат още Стефан Баджи, Рафаел Форстър, Мавис Чибота и Дан Битон.