Дан Битон е най-използваният футболист в Лудогорец от началото на сезона. Това показва справка в статистиката. Тимът от Разград разполага реално с два равностойни състава и редовни прибягва до ротации при сгъстен цикъл от срещи в България и Европа. Тези ротации обаче явно не са равномерно разпределени между всички футболисти. Въпреки тях, израелецът не е пропуснал нито един мач в шампионата до момента.

Освен в деветте кръга на домашната сцена, той игра и в 6 от осемте мача на тима в Европа, както и в този за Суперкупата срещу Локомотив (Пловдив), пише "Меридиан мач". Така още до средата на септември Битон вече натрупа 16 официални срещи - най-много от всички играчи на тима.

Стойчо Стоев учуди всички, като го извади от групата за гостуването на Валур в Лига Европа. При това в момент, в който Марселиньо изтърпяваше вътрешноклубно наказание заради конфликта със старши треньора. Така Стоев се лиши и от двамата си много качествени играчи на позицията зад нападателя. Логично тимът имаше сериозни проблеми срещу далеч по-слабия противник и за малко не загуби мача. Двубоят завърши 1:1 и то след като Анисе Абел изравни във втората минута на добавеното време. Станислав Генчев пък извади Битон от групата за гостуването в Марибор.

Активът на израелеца от началото на сезона в изиграните от него 16 срещи възлиза на 2 гола и 6 асистенции.