Лудогорец победи с 4:1 като гост втородивизионния Нефтохимик и се класира за осминафиналите в турнира за купата на България.

Гостите от Разград постигнаха обрат на стадиона в Созопол, след като изоставаха с 0:1 преди почивката, а три гола вкара Мавис Чибота.

В седмата минута Светослав Дуяков удари греда след удар от дистанция, а след това Жоржиньо и Джоди Лукоки не успяха да открият резултата при добавките.

Само четири минути след това бургазлии изненадващо взеха аванс. Радослав Апостолов финтира Дяков и Яцек Горалски и шутира покрай Пламен Илиев, давайки аванс за "шейховете".

В 20-ата минута Горалски центрира към Мавис Чибота, който от няколко метра стреля неточно.

Малко по-късно Апостолов за малко да си вкара автогол, като се опита да изчисти топката с глава, но нацели лявата греда и топката излезе в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Дан Битон овладя и шутира в горната греда.

В 36-ата минута отново гредата се оказа добър помощник на Нефтохимик след шут на Битон.

В 53-ата минута шампионите изравниха, поставяйки началото на обрата в срещата. Горалски влезе в наказателното поле и подаде за Жоржиньо, който пусна към Чибота и той се разписа с удар по земя.

След точно един час игра "орлите" увеличиха натиска си и Апостолов сбърка, позволявайки на Джоди Лукоки да реализира сам срещу вратаря за 2:1.

Четвърт час преди края Лукоки беше изведен по дясното крило, последва центриране към Чибота и той атрактивно с удара си "скорпион" покачи на 3:1.

Дълбоко в добавеното време добавеното време Мавис Чибота оформи хеттрика си и крайното 4:1 в полза на разградчани.

Това е петата поредна победа за Лудогорец във всички турнири.