Най-популярната испанска медия медия "Ла Вангуардия" обръща внимание на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев в деня на футболната среща между разградския тим и Еспаньол в Лига Европа тази вечер. Вестникът нарича Домусчиев Българския Роман Абрамович и акцентира върху това, че определено обича футбола.

"Той обича Испания, испанския футбол и говори испански, затова си купи къща в Барселона, в която идва, когато работата му позволява. Богатството му, оценено на около 850 милиона евро, е изградено благодарение на фармацевтична компания, разположена в българския град Разград. Инвестициите му се простират в много индустрии, но това, което Кирил Домусчиев определено харесва е футболът.

Както при много магнати, за които парите не са проблем, Досмусчиев има мечта - да отведе скромния си клуб в европейския елит.  Създаденият през 1945 година отбор фалира през 2000 и градската управа търси помощ от най-мощната компания в района - фармацевтичната мултинационална "Хуверфарма".

Домусчиев първо инвестира 25 000 евро през 2008 година, което се приема по-скоро като дарение, отколкото като инвестиция, но отборът бързо успява да премине от регионалните групи към Трета дивизия. След това към Втора, а след това дойде друго обаждане. Отборът имаше нужда от 250 000 евро и той ги осигури, а година по-късно Лудогорец премина в Първа дивизия. Тогава Домусчиев пое собствеността върху клуба, подписа с треньори и играчи, сред които игралият в Испания Дани Абало. Направи всичко много по-професионално, а целта му беше да наложи стила тики-така в България.

До 2011 година епицентърът на българския футбол беше София, а трофеите се печелеха от Левски и ЦСКА. След появата на Лудогорец на сцената, тимът спечели осем последователни титли. Но да бъде шампион не беше цел, а средство за достигане до Европа. През 2014 г. дебютираха срещу Ливърпул и Реал (Мадрид), а през 2016 г. вече бяха трети в групата.

Сега Лига Европа е мястото, където са насочени амбициите на Домусчиев. Макар да беше смятан за Пепеляшка в началото на турнира, сега Лудогорец е лидер на групата, в която е Еспаньол. Разградчани победиха ЦСКА (Москва) и Ференцварош, като заемат първото място. Тази вечер момчетата от Еспаньол ще трябва да се изправят лице в лице с амбицията на отбор, чийто президент иска мечтата му да продължи", завършва материалът на колегите от "Ла Вангуардия".