Днес Димитър Димитров се завръща в Разград и ще излезе срещу Лудогорец, който изведе до титлата през 2018 г. Тогава бе заменен само дни след триумфа и заменен от ветерана в професията Пауло Аутуори.
 
Херо избра офертата на Берое, а в дебюта си победи Ботев (Bp) с 4:0. Сега обаче го чака много по-тежък тест - гостуване на осемкратния пореден шампион.
 
„Лудогорец разбира се, че е фаворит в този мач, на база на класата и качествата на футболистите, които има. Аз обаче винаги съм оптимист и вярвам, че имаме сили да победим в този мач", коментира Димитър Димитров пред „Меридиан мач". 
 
„Футболистите ми са наясно, че няма какво да губят и от тази гледна точка е добре за нас, че ще играем освободено. Няма да излизаме за равен, а за победа", добави Херо.
 
Той коментира и младия си колега начело на Лудогорец - Станислав Генчев. 
 
„Генчев се справя добре в Разград. Както той, така и Алекси Желязков, който ми е бил доста години помощник. Трудно ми е да кажа, дали сегашният тим на Лудогорец е по-силен от този, който аз ръководех. Има доста нови качествени футболисти оттогава, но мисля, че когато аз бях в Разград съставът не беше по-лош. Излязохме от много тежка група в Лига Европа (б.а. - с Брага, Хофенхайм и Истанбул Б). И сегашната не е лесна, но нашата тогава беше по-трудна", заяви бургазлията. 
 
Той добави, че е категоричен в мнението си, че и през този сезон няма кой да спре Лудогорец по пътя към титлата. 
 
„Казах го още преди началото на сезона и пред ваши колеги, че не виждам през този сезон отбор, който може да бъде реална конкуренция на Лудогорец за първото място. Все още продължавам да смятам така", завърши шампионът на България с Литекс, Левски и Лудогорец.