Турският гранд Фенербахче иска централния защитник на Лудогорец Рафаел Форстър, пишат медиите в южната ни съседка. 29-годишният бразилец е попаднал в плановете на клуба за зимна селекция и се очаква в най-скоро време турците да излязат с официална оферта. "Жълто-сините" искат да засилят конкуренцията в защита. Фенербахче зимува 4-и на полусезона в местната Суперлига.

Кариоката дойде при разградчани през лятото на 2017 година и в началото бе със статут на резерва. Постепенно, особено при сънародника си Пауло Аутуори стана титуляр. През настоящата кампания обаче Форстър изигра твърде малко мачове в елита - едва 8. За сметка на това обаче в евротурнирите записа цели 10 срещи дотук. Има и 1 мач за Купата на България. Именно стабилните му изяви в някои от мачовете в Лига Европа са впечатлили ръководството на Фенербахче.
 
Както е известно, друг водещ турски тим - Трабзонспор, иска Джоди Лукоки, но засега няма развитие около евентуалното му привличане.
 
С оглед на факта, че в момента “орлите” са на лагер в Турция, това ще направи доста по-лесни контактите с тях от страна на местните тимове. Така ще може да се водят преговори на място. Такива със сигурност ще има в Анталия с Легия (Варшава) за нападателя Якуб Шверчок. По времето, когато Лудогорец ще е в южната ни съседка, там ще е и полският гранд. Именно в турския курорт се очаква да бъдат финалните преговори. Нападателят на Легия Ярослав Низгода е пред трансфер в САЩ и това ще отвори дупка в атаката на тима, която Шверчок трябва да запълни.
 
Новият треньор на Лудогорец Павел Върба е заявил пред ръководството, че приоритет за селекцията трябва да е намирането на нов нападател. Както е известно, в края на сезона изтича договора на Клаудиу Кешерю и засега все още няма развитие около продължаването му.