Защитникът на Лудогорец Козмин Моци сподели пред медиите в Румъния, че не вярва на някой футболист в този момент да му е до футбол.

Моци е на мение, че рестрикциите в България заради коронавирус са в рамките на нормалното, но трябва да бъдат и спазвани.

„Реших да остана в България, тъй като смятам, че това е най-добрата опция за мен. Към този момент тук е спокойно и рестрикциите не са чак толкова големи. Светът обаче е притихнал".

"Можеш да отидеш до магазина, но е лудост да не срещаш хора. Излизаме да тичаме на улицата, но няма никой. Не може да напуснеш града си без сертификат, както и не можеш да влизаш в града”, каза Моци.

„Базата на стадиона ни е затворена. Преди две седмици тренирахме, а след това ни пуснаха в осемдневна пауза. Тогава ни бе препоръчано да не напускаме страната. Не беше забранено, а препоръчано, защото рискувахме да останем под карантина".

"Получавам тренировките на телефона си, но периодът ще продължи. Трудно е, защото няма какво да правим кой знае колко. Трябва да се справим, да останем по домовете си и да преминем през това препятствие”.

„Собственикът ни беше тестван положително от COVID-19. Ако не бъркам, той направи дарението за болница в Разград – всеки се опитва да помогне с каквото може. В България на ден има средно между 20 и 30 случая, но големи притеснения няма. Може би ако достигнат 1000-2000, то тогава ще бъде по-тежко".

"Не мисля, че сега някои му е до футбол. За мен не е важно какво ще стане с първенството, просто трябва да преминем през това. Мисля, че ще е трудно да завършим, ако има мачове, до юни".

"Дори да започнем – ще има риск при пътувания, хотели, защото никой няма да знае какво е било преди. Смятам, че ще е тежко да убедиш футболистите за тяхната сигурност”, завърши Моци.