Миналата седмица Лудогорец обяви раздялата си с Джоди Лукоки, след като двете страни постигнаха споразумение за прекратяване на договора, който изтичаше в края на сезона. Така 27-годишният футболист се прибра в родната си Нидерландия.

"Имах страхотни моменти в Лудогорец. Но сега наистина съм готов за стъпка на по-високо ниво. Исках нещо ново след пет години в България. Справях се добре, статистиките ми в първенството и Европа бяха добри“, каза Лукоки.

"Често се случва това в клубовете. Опитаха се да ме продадат, но не успяха. Вече бях решил да не подписвам, така че бях готов за ново приключение. Съжалявам, че клубът не успя да спечели нищо от мен, но не можете да контролирате определени неща. Според мен това е единственият недостатък."

"Има няколко клуба с интерес към мен, но трябва да почакам и да видя. Важно е, че сега съм със семейството си и ако нещо стане конкретно, било то Турция, Испания, Франция, Англия или Италия, ще направя правилния избор. Сега не бързам да рискувам".

"Всъщност нямам предпочитания, отворен съм към всичко. Разбира се, че искам да играя в голям шампионат. Германия и Испания изглеждат като много хубави първенства, би било мечта да играя там. Всичко трябва да е, както трябва".

"Все още нямам конкретност, тук и там има интерес. Телефонът ми звъни постоянно и много агенти ми се обаждат. Но само чакам моят да излезе с правилния вариант. Имам добро партньорство с него“, заяви Лукоки.